Svet
26 ogledov

Adria znova prestavlja lete ze Frankfurt

Frankfurt letališče Reuters
Nemški sindikat kontrolorjev letenja (GdF) je za danes napovedal tretjo stavko kontrolorjev letenja v zadnjih nekaj dneh. Zaradi stavke je pričakovati zamude in odpovedi letov.

GdF želi s stavko doseči občutno, med 25- in 50-odstotno povišanje plač, večje bonuse in krajši delovni čas za okoli 200 kontrolorjev letenja, ki usmerjajo letala na parkirne prostore in z njih. A s prvima dvema stavkama v četrtek in petek mu ni uspelo doseči dogovora z upraviteljem letališča, družbo Fraport.

Ne vedo, ali bodo odpovedali lete

V skladu z voznim redom naj bi osem poletov med Ljubljano in Frankfurtom izvedel tudi slovenski prevoznik Adria Airways, od tega štiri iz Ljubljane v Frankfurt in štiri iz Frankfurta v Ljubljano.

Povedali so, da trenutno ne vedo, ali bo stavka frankfurtskih kontrolorjev letenja privedla do kakršnihkoli zamud ali odpovedi letov, saj bo vse odvisno od tega, kako uspešno bo učinke stavke lahko saniral upravitelj frankfurtskega letališča. Kljub temu potnikom na relacijah Ljubljana–Frankfurt in Frankfurt–Ljubljana priporočajo, naj bodo pripravljeni na morebitne zamude.

V četrtek je frankfurtsko letališče zaradi stavke kontrolorjev letenja sicer zabeležilo 172 letov manj od načrtovanih, v petek pa so morali odpovedati preko 300 letov. V soboto in nedeljo kontrolorji letenja niso stavkali in je promet na letališču potekal nemoteno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.