Svet
11 ogledov

Afganistan: Helikopter strmoglavil na hišo

Kabul napad Reuters
V strmoglavljenju helikopterja zveze Nato na hišo v predmestju afganistanske prestolnice Kabul je umrlo 14 ljudi, med njimi dve deklici, so sporočile afganistanske oblasti. V nesreči je umrlo 12 turških vojakov na krovu.

"Dvanajst pripadnikov naših vojaških sil na krovu je umrlo," je sporočila turška vojska in dodala, da je helikopter strmoglavil med opravljanjem misije zveze Nato v bližini Kabula.

Po navedbah tiskovnega predstavnika afganistanskega notranjega ministrstva so izpod ruševin potegnili tudi trupli dveh deklic. Ženska in še en otrok sta bila v nesreči poškodovana.

Po navedbah prič je helikopter strmoglavil na eno od hiš in se nato prevrnil na drugo. Deli stavb so zgoreli, deli helikopterja pa so se razleteli po območju.

Vzrok nesreče sicer še ni znan. Kot je povedal tiskovni predstavnik Nata, preiskava že poteka, na območju nesreče pa niso zabeležili morebitne prisotnosti upornikov in njihovega delovanja.

Današnja nesreča je bila sicer najbolj smrtonosna nesreča sil zveze Nato od lanskega avgusta, ko je v nesreči helikopterja v provinci Vardak v osrednjem Afganistanu umrlo 30 ameriških vojakov. Helikopter naj bi tedaj strmoglavil zaradi napada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.