Svet
33 ogledov

Afganistan v Ljubljani

1/22
Žurnal24 main
Od 19. oktobra do 5. decembra bodo v Moderni galeriji v Ljubljani razstavljene fotografije iz Afganistana. Avtorica Manca Juvan razkriva zgodbe o bolnih, odvisnikih, sirotah, beguncih ...

"Zagotovo me je vse videno spremenilo. Kako, pa ne bi mogla reči. A ko si tam, drugače dojemaš realnost. Čeprav se morda sliši klišejsko, je fotoaparat še vedno nek filter," svoje življenje v Afganistanu opiše avtorica fotografij Manca Juvan in doda: "Ko potuješ, si veliko bolj senzibilen kot doma."

Nekaj fotografij Mance Juvan, ki človeka zagotovo ne pustijo ravnodušnega, si lahko ogledate v GALERIJI.

Med zgodbami, ki so se ji bolj vtisnile v spomin, sta "zgodba ujetnika v času in ženskah zapornicah, ki so v zaporu zaradi prešuštva in moralnih zločinov. To je mogoče ena izmed zgodb, zaradi katerih sem se vrnila v Afganistan," pravi Juvanova, ki se je v Afganistan vračala do dvakrat na leto od leta 2003 do 2009.

Tam se je lotevala raznovrstnih zgodb, med drugim o odvisnikih, sirotah, beguncih, ženskah in bolnih ljudeh. Fotografije bodo na ogled od jutri in vse do 5. decembra v Moderni galeriji v Ljubljani.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.