Svet
114 ogledov

Afriški lev, ki laja po pasje

Tibetanski mastif EPA
Kitajski živalski park ima najbrž najbolj nenavadnega afriškega leva; takšnega, ki zna lajati. V ogrado so postavili tibetanskega mastifa.

"V živalskem vrtu so absolutni prevaranti," je bila ogorčena obiskovalka Sharon Liu. "Kot leva so nam predstavljali psa," je povedala za časopis Beijing Youth Daily. Obiskovalka se je v živalskem vrtu mesta Luohe v kitajski provinci Henan s sinom ustavila pred ogrado afriškega leva, ko sta zaslišala nenavaden zvok: "afriški lev" je namreč zalajal.

Potegavščina je bila razkrinkana: v živalskem vrtu so priznali, da so nekaj eksotičnih živali zamenjali z ne tako eksotičnimi: v kačin terarij so dali dve nutriji, namesto leoparda so namestili belo lisico in v volkov brlog postavili običajnega psa. "Afriški lev" je bil tako tibetanski mastif, ki s svojo bujno grivo res nekolikanj spominja na leva.

"Psa ni imel kam dati"

Liu Suya iz živalskega vrta je pojasnila, da so pravega leva zaradi namena razploda začasno poslali drugam, tablo pred ogrado pa bodo do njegove vrnitve zamenjali. Iz istega razloga v živalskem vrtu ni leoparda, druge živali pa so "prestavili drugam zaradi vročine"."Pasji lastnik je prijatelj od delavca v zoo," je povedala Liujeva. "Šel je na službeno pot, psa pa ni imel kam dati." "Substitute" so namestili, "ker bi prazne ograde slabo izgledale," je dodala Liujeva.

"Nikogar nismo imeli namena prevarati," so povedali v živalskem vrtu, se opravičili javnosti in park "zaradi popravil" zaprli, poroča The Beijing News.

Psi večkrat pridejo prav

To pa še zdaleč ni osamljeni primer na Kitajskem. Nedavne novice so poročale o nekem 
živalskem vrtu, v katerem so pse pobarvali z belo in črno barvo, da bi "postali" pande.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.