Svet
10 ogledov

Agent ustrelil 15-letnika

Sestra ubitega najstnika Rosario Hernandez je dejala, da se je njen brat Sergio Žurnal24 main
Mehiško ministrstvo je ostro protestiralo pri Američanih, potem ko je agent ameriške mejne straže v ponedeljek zvečer s strelom v glavo ubil 15-letnega Mehičana, ki naj bi ga obmetaval s kamenjem.

Sindikat obmejnih stražarjev je prepričan, da je bila uporaba sile upravičena, saj naj bi šlo za odgovor na napad s smrtonosnim orožjem. Mehiško zunanje ministrstvo pa je streljanje s pištolo kot odgovor na kamenje označilo za popolnoma neuravnotežen odgovor, še posebej, ker je šlo za osebo, ki je bila deležna posebnega urjenja.

Incident prilil olje na ogenj
Dogodek, ki je še povečal napetost v Juarezu, kjer divja krvava vojna proti mamilarski mafiji, preiskuje ameriški zvezni preiskovalni urad FBI. Mejna straža trdi, da je šlo za skupino ljudi, ki je poskušala nezakonito prečkati mejo iz Mehike v ZDA čez reko Rio Grande, in to v neposredni bližini mejnega prehoda.

V Mehiki temu ne verjamejo. Iz Juareza v El Paso ne bo nihče nezakonito prečkal meje blizu močno zavarovanega mejnega prehoda, trdijo. Prebivalci Juareza pa lahko tako ali tako skoraj prosto obiskujejo El Paso.

Sestra ubitega najstnika Rosario Hernandez je dejala, da se je njen brat Sergio s prijatelji igral v bližini meje, kar je bilo zanj usodno.

Na kamenje odgovoril s strelom

Ameriška mejna straža trdi, da je skupina ljudi prečkala mejo, pri čemer so dve osebi ujeli, drugi pa so pobegnili in nato začeli agente obmetavati s kamenjem. Agent je odgovoril s streljanjem in ubil fanta na drugi strani meje.

Mehiško ministrstvo za zunanje zadeve trdi, da so letos ameriški obmejni stražarji ubili ali ranili 17 Mehičanov. Leta 2008 je bilo takšnih primerov le pet. Nazadnje so letos Američani ubili 32-letnega Mehičana na mejnem prehodu San Ysidro med San Diegom v Kaliforniji in Tijuano v Mehiki. Pokojnik naj bi se upiral aretaciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.