Svet
21 ogledov

Akcija nemške policije zoper ekstremiste

Nemška policija je včeraj v več mestih izvedla racije v džamiji, islamskem centru in stanovanjih radikalnih islamistov. Preiskujejo njihovo povezavo z ekstremisti v Siriji.

Nemška policija sumi, da so pripadniki ultrakonzervativnega gibanja salafita pripravljali teroristični napad v Nemčiji. Preiskave so potekale včeraj, policija ni priprla nikogar, so pa zaplenili računalnike in prenosne diske. Racije so izvedli v Nürnbergu, Fürthu, Bonnu in Weyhu.

"Ne bomo le mirno opazovali, kako teroristi odreda smrti Islamske države v Siriji in Iraku dobivajo pomoč iz Nemčije," je novinarjem povedal notranji minister dežele Bavarske Joachim Hermann.

Preiskovalci menijo, da so osumljenci zbirali denar za nakup ambulantnega vozila, ki naj bi ga iz Nemčije poslali v Sirijo, tam pa spremenili v vojno vozilo, na katerega so pričvrstili orožje. Prav tako naj bi v Sirijo pošiljali osebne avtomobile.

Več kot 400 nemških državljanov je v zadnjih mesecih odpotovalo v Sirijo, da bi se tam pridružili Islamski državi. Uradni Berlin je sicer ta mesec propagando Islamske države, njene simbole in aktivnosti proglasil za nezakonite. Število pripadnikov omenjenega ultrakonzervativnega gibanja naj bi v Nemčiji v letu dni s 4.500 zrastlo na 5.500.

Komentarjev 2
  • smrekca 16:56 24.september 2014.

    jaz bi jim edino poslala ebolo

  • puys 10:43 24.september 2014.

    Deponirati v trenutku ali pa kr postrelit na licu mesta.