Svet
5 ogledov

Aktivisti neuspešno nad ploščad

Kljub neuspešnemu poskusu preprečitve izplutja, na ploščadi vztraja pet aktivist Žurnal24 main
Aktivisti okoljevarstvene organizacije Greenpeace so želeli preprečiti odhod naftne ploščadi proti Grenlandiji, a jim akcija ni uspela.

Pripadniki Greenpeaca so se povzpeli na naftno ploščad, namenjeno proti Grenlandiji. 11 aktivistov se je z  opremo za plezanje s hitrimi čolni pripeljalo do ploščadi Leiv Eriksson in se povzpelo nanjo. Na vrhu so izobesili napisa "Ustavite uničevanje Arktike" in "Odpovejte se nafti, odločite se za čisto energijo".

Kljub akciji aktivistov pa je ploščad, s katero upravlja škotska družba Cairn Energy, izplula iz pristanišča v Carigradu proti zalivu Baffin na Grenlandiji. Brez težav je prečkala Dardanele in pluje proti grškim ozemeljskim vodam.

Kot so sporočili iz Greenpeacea, je šest aktivistov zapustilo ploščad, ko je prečkala Dardanele, pet pa jih vztraja na njej. Pri sebi naj bi imeli dovolj zalog za več dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.