Svet
12 ogledov

Al Gore oproščen sumov spolne zlorabe

Al Gore EPA Žurnal24 main
Policija ne bo predlagala obtožnice proti nekdanjemu podpredsedniku ZDA Alu Goru zaradi domnevne spolne zlorabe med masažo leta 2006.

Policija iz Portlanda v ameriški zvezni državi Oregon je ne bo predlagala obtožnice proti Alu Goru zaradi domnevne spolne zlorabe med masažo leta 2006 v portlandskem hotelu Lucia- takrat naj bi namreč nadlegoval in spolno zlorabil 54-letno maserko.

Toda verodostojnih dokazov, da bi Al Gore res storil, kar se mu učita, ni. Tožilec Don Rees je prav tako sporočil, da se strinja, da kazenski primer ne obstaja. Med drugim zato, ker je domnevna žrtev dajala nasprotujoče si izjave, prav tako nasprotujoče so izjave drugih prič, zadevo pa je treba zavrniti tudi zaradi pomanjkanja materialnih dokazov, Gorovega zanikanja, dejstva, da je Hagertyjeva padla na detektorju laži in da ji je revija National Enquirer plačala za zgodbo o domnevni spolni zlorabi.

Objemi in otipavanja
Portlandska policija je sicer prijavo dobila že leta 2006 od odvetnika Hagertyjeve. Odvetnik je potem policijo odslovil, ker naj bi se nad Gora spravili s civilno tožbo. Leta 2009 je spet prišla na dan z obtožbo in letos aprila spet. Gore naj bi jo v času masaže objel in ji malce otipal prsi. Policija je zaslišala vse vpletene in tudi Ala Gora. Njegov urad je nemudoma sporočil, da pozdravlja odločitev policije in dejstvo, da Gore še naprej odločno zanika obtožbe.

Ni bila le ena maserka
Al Gore je pred kratkim naznanil ločitev od svoje žene Tipper, s katero sta bila skupaj 40 let. Oba zanikata, da bi imele obtožbe o spolni zlorabi kakšno zvezo z odločitvijo o ločitvi. Nerodno za Gora pa je, da sta se letos pojavili še dve maserki, ki ga obtožujeta neprimernega obnašanja. Podobno kot s Hagertyjevo naj bi se skušal obnašati tudi z maserko v Hollywoodu leta 2007 in maserko v Tokiu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.