Svet
17 ogledov

Al Kaida: Pogoji za premirje

Gadahna išče FBI, ki za njegovo prijetje ponuja milijon ameriških dolarjev. (Fot Žurnal24 main
Al Kaida je ameriškemu predsedniku znova postavila pogoje za premirje.

Predstavnik teroristične organizacije Al Kaida Adam Gadahn je ameriškega predsednika Baracka Obamo pozval, naj iz Iraka in Afganistana umakne ameriške vojake, preneha podpirati Izrael in se neha vtikati v politične in vojaške zadeve muslimanskih držav ter osvobodi vse muslimanske zapornike v ZDA. To so pogoji, ki lahko med nami ustvarijo premirje, je v 24-minutnem videu povedal predstavnik Al Kaide.

„Niste več tako popularni kot nekoč,“ je Obami sporočil Gadahn. Ankete so namreč pokazale, da v islamskem svetu strmo raste nezaupanje do politike ameriškega predsednika, saj „v skoraj letu in pol svojega mandata ni uspel pokazati prav nobenega napredka.“

Gadahn je rojeni Američan, ki se je spreobrnil v islam, znan tudi kot Azzam al-Amriki. FBI Gadahna išče od leta 2004, za informacije, ki bi ameriškim oblastem pomagale pri njegovem prijetju pa ponujajo milijon ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.