Svet
20 ogledov

Al Kaida: "Pripravite se na holokavst"

Al Kaida od sedaj grozi tudi libijskemu voditelju Gadafiju. Žurnal24 main
Teroristična mreža Al Kaida je ob obletnici terorističnega napada na ZDA 11. septembra 2001 danes na spletu objavila videoposnetek, v katerem razglaša, da so ZDA v vojni z islamom in da se morajo ameriški muslimani pripraviti na holokavst.

V posnetku nastopata vodja Al Kaide Ajman al Zavahiri ter njen ameriški tiskovni predstavnik Adam Gadahn, ki zavrača trditev ameriškega predsednika Baracka Obame, da ZDA niso v vojni z islamom.

"Danes ameriške muslimane ubijajo v Jemnu, jutri jih bodo ubijali v New Yorku in Los Angelesu. Pripravite se na holokavst," pravi Gadahn.

Posnetek je daljši od 90 minut in je v arabščini in angleščini ter jeziku urdu, objavljen pa je bil le dan po posnetku, v katerem je al Zavahiri prvič priznal, da je bil drugi človek Al Kaide Abu Jahja al Libi junija ubit v napadu ameriškega brezpilotnega letala v Pakistanu.

Nekdanji očesni kirurg al Zavahiri je vodenje teroristične mreže prevzel po lanskem uboju Osame bin Ladna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.