Svet
13 ogledov

Al Kaida v Evropi po indijsko

Načrtovani napad naj bi bil podoben terorističnemu napadu leta 2008 v Bombaju, k Žurnal24 main
Zahodni obveščevalci so odkrili načrte mednarodne teroristične mreže Al Kaida za koordiniran napad na Veliko Britanijo, Francijo in Nemčijo.

Majhna skupina oboroženih napadalcev naj bi zajela in ubila talce, podobno kot se je zgodilo v terorističnem napadu v Bombaju v Indiji leta 2008, poročajo tuji mediji.

Za razliko od napadov z ugrabljenimi letali 11. septembra bi tovrstni napad zahteval relativno malo načrtovanja in sredstev, žrtev pa bi bilo, če bi se uresničil, kljub temu zelo veliko.

Kot so sporočile britanske oblasti, nevarnost pred terorističnimi napadi še ni mimo, vendar ni pričakovati, da bi se zgodili v neposredni prihodnosti.

Obveščevalci so novico razkrili, potem ko je bila Francija v zadnjem času večkrat deležna opozorila pred terorističnim napadom, v Parizu pa so ta mesec že dvakrat zaradi grožnje s podtaknjeno bombo evakuirali Eifflov stolp.

Po navedbah BBC-ja so obveščevalne agencije informacije dalj časa zadrževale v tajnosti, da bi lahko zbrale čim več kriminalnih dokazov, a so nekatere podrobnosti iz preiskave pricurljale v ameriške medije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.