Svet
27 ogledov

Al Kaida v finančnih težavah?

Mustafa-al Yazid (Foto: EPA) Žurnal24 main
Al Kaidina islamska medijska fundacija je v javnost posredovala posnetek, ki naj bi dokazoval, da ima najbolj znana teroristična organizacija na svetu finančne težave.

V njem se je tretji najpomembnejši voditelj organizacije Mustafa-al Yazid nekaj dni pred smrtjo namreč pritoževal glede denarja. Svoje privržence je tako med drugim pozval, da naj donirajo denar in tako organizaciji pomagajo v boju proti Združenim državam Amerike.

Kot je znano, so Al-Yazida v začetku junija ubile ameriške vojne sile v napadu brezpilotnega letala v odročnem predelu Pakistana ob meji z Afganistanom.

V napadu so bili ubiti tudi njegova žena, tri hčerke, vnukinja in še drugi moški, ženske in otroci.

Po mnenju ameriškega strokovnjaka in nekdanjega člana CIE Bruca Riedela, je smrt Al-Yazida pomenila močan udarec v sami organizacijski strukturi teroristične organizacije.

Terorist je namreč najbolj zaslužen za vsakodnevne operacije teroristične organizacije, močan nadzor pa je imel tudi nad samim financiranjem organizacije.

Po mnenju ameriških strokovnjakov je smrt Al-Yazida bolj pomembna za operacije Al Kaide, kot pa če bi ubili Osamo bin Ladna ali Aymana al-Zawahirija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.