Svet
14 ogledov

Al Kaide ni mogoče premagati

David Richards v intervjuju za BBC (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ob britanskem dnevu spomina na umrle v vojnah je načelnik generalštaba britanske vojske, general David Richards ocenil, da Al Kaide nikoli ne bodo mogli premagati.

"Ne moremo. Vsi smo že to rekli. David Petraeus je to rekel, jaz sem rekel," je za BBC povedal prvi mož britanske vojske David Richards, ki ocenjuje še, da omenjene mednarodne teroristične mreže niti 'ni potrebno' premagati, dokler lahko posamezne vlade obvladujejo islamistične upornike.

"Moramo se vprašati: ali moramo islamistične upornike premagati za dosego zmage? Menim, da to ni potrebno, poleg tega pa tudi ni mogoče," pa je dejal za Daily Telegraph in dodal: "Ali lahko islamistične upornike obvladujemo do te mere, da so naša življenja in življenja naših otrok varna? Menim, da lahko."

General, ki ocenjuje, da sta pravo orožje v vojni proti teroristom pod okriljem Osame bin Ladna "izobrazba in demokracija", je te besede izrekel na dan, ko se v Veliki Britaniji spominjajo umrlih v vojnah, tudi v Afganistanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.