Svet
51 ogledov

Al Kaidin poziv Islamski državi

Borci Islamske države Profimedias
Vodja Al Kaide Ayman al-Zawahri je pozval vse Muslimane, da se povežejo v skupnem boju proti Zahodu in Rusiji.

Po poročanju agencije Reuters je Al Kaida v nedeljo objavila novi video posnetek, v katerem njen vodja poziva Islamsko državo v skupni boj proti zahodnim in ruskim vojaškim silam v Iraku in Siriji. “Američani, Rusi, Iranci in Hezbolah vodijo skupno vojno proti nam. Zakaj mi nismo sposobni preseči medsebojne boje in se povezati zoper skupnega sovražnika,” se je vprašal vodja Al Kaide Ayman al-Zawahri.

Čeprav ni znan natančen datum nastanka posnetka Reuters predvideva, da je bil posnet v zadnjih tednih, ko se je v spore v Siriji vmešala tudi Rusija.

Bratje! Soočamo se z agresijo Amerike, Evrope in Rusije. Na nas je, da se povežemo od Turkestana pa vse do Maroka,” še poziva vodja Al Kaide. Še pred vestmi o pozivu k skupnemu boju je včeraj poveljnik ruske vojaške operacije v Siriji Andrej Kartapolov potrdil, da so v province Hama v boju proti sirskim vladnim silam že združili moči džihadisti Islamske države in Fronta al Nusra, veja Al Kaide, ki sta se pred tem mesece medsebojno spopadali.

Rusija uničila več kot 1600 tarč

"V mesecu dni so ruska letala izvedla 1391 poletov in uničila 1623 terorističnih ciljev, med njimi 51 vadbenih centrov in 131 skladišč s strelivom," je dodal general Andrej Kartapolov.

Med cilji, ki so jih uničili od začetka letalskih napadov 30. septembra, je bilo tudi 249 komunikacijskih in poveljniških položajev, 35 delavnic za izdelavo avtomobilov bomb, 371 utrjenih položajev in 786 vojaških taborišč, je povedal.

Kljub temu pa je še prezgodaj govoriti o popolni zmagi nad teroristi Islamske države v Siriji, saj se kljub težkim izgubam in množičnim dezertacijam skrajneži še naprej upirajo vladnim silam na več območjih, je dodal. Poudaril pa je, da je Rusija uspešno odbila vse njihove protinapade.

Komentarjev 15
  • Presvetli 11:28 03.november 2015.

    Ti si verjetno novi tukaj,če ne bi vedel ,da sem debelo proti tem migrantom in tudi tisti kateri non stop trobi to!!

  • Peric Mitja 21:32 02.november 2015.

    Našim pacifistom:vsi vi, ki ste tako pridno likali in prali obleke, da bogih begunčkov ne bo zeblo...Pejte jih iskat na avtocesto, dars jih že pobira!!!!!

  • Peric Mitja 21:31 02.november 2015.

    Presvetli... premikali so bojo oni, v prvi vrsti bojo, ko bo puklo, in kričali ALLAHU AKHBAR po ulicah, pa govorili, kako so njihovi...a si pozabu tole vrsto ljudi?Sej, pol jih bo doletel posnetek na internetu:-povoženi s tanjom<br ...prikaži več />-obgljavljeni sredi Ljubljane-vrženi iz nebotičnika-politi z bencinom in zapaljeniTole delajo tile naši begunčki, oz. so delali, zdej ko so jih pa rusi z letali napadli, pa durh marš v Evropo, bojo tle lahko, sam počaki malo, da se oborožijo, bojo kar kmalu imeli pištolce po rokah, pol bojo pa kej napadli, pa dobili še tanke, helikopterje, ipd.Bogi begunčki, res, bežijo V!!!! V Vojno bežijo.zakaj je Madžarska postavila ograjo, zakaj se jih Hrvati otepajo, zakaj Avstrija hoče postavit ograjo???Naši izobraženci pa, seveda, iz kavčev pred računalnikom, joj, poglej kako so bogi, pa otročičke imajo.Preden kdorkoli karkoli reče, nej gle pogledat na svoje oči, vsi ki so bli dol povejo isto:"tole pa