Svet
13 ogledov

Alkotesti na HTV-ju

Žurnal24 main
Zaposlene na hrvaški televiziji so včeraj brez kakršne koli napovedi testirali z alkotestom.

Kot piše zagrebški Jutarnji list, je večina pristala na testiranje, čeprav je bilo nekaj tudi takšnih, ki so kategorično zavrnili sodelovanje v tej nenapovedani akciji.

V Sloveniji velja zakon o omejevanju porabe alkohola, v skladu s katerim je ravno tako prepovedano pitje na delovnem mestu. Da bi z alkotestom preverjali porabo alkohola v kateri izmed novinarskih hiš, še nismo slišali.

Kontrolo sta speljala dva varnostnika, ki sta se nenapovedano pojavila v prostorih informativnega programa. Po pisanju dnevnika, je alkotest pri vseh, ki so pristali na test, dokazal, da v krvi nimajo alkohola. "Nič točk,“ je akcijo na kratko pokomentiral Zoran Šprajc, eden od novinarjev in urednikov v informativnem programu.

"Ves čas nas nekaj kontrolirajo; najprej so začeli s preverjanjem, kdo kadi, zdaj pa preverjajo še, če je v službi kdo kaj popil,“ je akcijo komentiral njegov kolega Đurica Drobac.

"Ljudje se včasih obnašajo kot poslušne ovce. Dva človeka sta brez kakršnega koli naloga prišla v redakcijo in povedala, da izvajata alkotest. Neverjetno! Sprašujem se, kaj sledi: morda nas bodo presenetili z nenapovedanim ginekološkim pregledom,“ se je vprašala Lela Knežević, novinarka oddaje Hrvatska uživo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.