Svet
5 ogledov

Alonso na avtocesti ne bo več spal

Hitrost na avtocesti EPA
Španci so si oddahnili, saj je njihova vlada s 1. julijem odpravila kontroverzno omejitev na avtocesti.

Marca si je vlada nakopala nemalo pikrih na svoj račun, potem ko je najvišjo dovoljeno hitrost omejila le na 110 km/h, v obrazložitvi pa navedla varčevanje z gorivom spričo visokih cen na trgih, še posebej zaradi odvisnosti od libijske nafte.

A je temu ukrepu temu nasprotovalo skoraj 70 odstotkov Špancev, ki so bili prepričani, da ukrep omogoča le polnjenje proračuna s pomočjo kazni.

Alonso ne more ostati buden

Med najostrejšimi nasprotniki omejitve je bil tudi dvakratni prvak v F1 Fernando Alonso, ki je dejal, da je pri 110 km/h na avtocesti "težko ostati buden".

Vlada se je zato, opogumljena s padcem cen goriv v zadnjih tednih, odločila mejo s prihodnjim mesecem znova postaviti na 120 km/h. V svoj zagovor pa je vseeno izpostavila prihranek okoli 450 milijonov evrov, ki naj bi ga prinesla omejitev, medtem ko komponente časovne potrate očitno niso upoštevali.

Komentarjev 1
  • allstarr111 09:13 11.julij 2011.

    Sam sop res glupi, spodobnega avta izpod 30k evrov ne dobiš, da ne govorim o tistih za 60 in več. Kupiš tak avto pol pa se počutiš k dab rikverc vozu na avtocesti. No ja je pa res da si ...prikaži veči nibena cesta pri nas ne zasluž naziva AVTOCESTA