Svet
14 ogledov

Alvarez: Kupujte v Konzumu

Antonio Alvarez III. Marko Lukunic/PIXSELL
Po srečanju hrvaškega premierja Andreja Plenkovića in direktorja za prestrukturiranje Agrokorja Antonia Alvareza III sta sporočila, da se načrti vlade za reševanje krize v Agrokorju ujemajo z razmišljanji Alvarezove ekipe.

Hrvaški premier Andrej Plenković je prepričan, da bodo poslanci v četrtek sprejeli zakon o izredni upravi v sistemsko pomembnih podjetjih. Zakon bo po njegovih besedah omogočil stabilizacijo in kakovostno funkcioniranje hrvaškega gospodarstva. 

"Med pogovori se mi je zdelo, da se naši načrti ujemajo s tistimi gospoda Alvareza. Pomembna je potrpežljivost vseh akterjev," je izjavil Plenković.

Antonio Alvarez III je potrdil, da je od Plenkovića dobil pojasnila o zakonu, o katerem se je danes posvetoval tudi s pravnimi strokovnjaki. Hrvaškega premierja je seznanil s svojimi dejavnostmi in prizadevanji, da bi Agrokor uspešno prestal krizo in tudi napredoval.

"Naš je cilj, da bi v negotovih časih ostali osredotočeni. Želimo, da tudi zaposleni ostanejo osredotočeni na storitve za stranke, državljane pa želimo spodbuditi naj kupujejo pri nas, da bi skupaj rešili Agrokor," je izjavil Alvarez.

Alvarez o podrobnosti procesov, ki so v teku, ni govoril. Povedal je, da je prejel pismo ključnega upnika, ki je pripravljen na tovrstno sodelovanje. Na vprašanje, kdo je zdaj šef v Agrokorju, je Alvarez povedal, da je za prestrukturiranje odgovoren on. "Sodelujem z upravo koncerna. Ni nobenih omejitev. Imam proste roke," je pojasnil. 

Menjav na čelu Mercatorja in Konzuma Alvarez ni komentiral. Iz Agrokorja so sicer sporočili, da so spremembe usmerjene v nadaljevanje krepitve sistema v Hrvaški in regiji. So del novega poslovnega modela in načrta za prestrukturiranje koncerna. 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 23:10 05.april 2017.

    Jaz vam pa svetujem in prosim da BOJKOTIRATE Mercator , da ga vzamemo Hrčkom nazaj za male pare !!!!