Svet
11 ogledov

"Amanda Knox je kriva!"

Amanda Knox Flynet
V Italiji se je začelo že četrto sojenje Američanki Amandi Knox, ki naj bi pred šestimi leti skupaj s fantom Raffaelom Sollecitojem umorila Britanko Meredith Kercher.

Knoxovi in Sollecitoju sodijo v odsotnosti. Danes je pred sodnike stopil lastnik bara, ki ga je Knoxova s svojo izjavo obremenila. "Kriva je. Če ne bi bila, me ne bi zanikala. Ni želela biti kaznovana, zato je preiskavo speljala na napačno pot," je po poročanju medijev izjavil Patrick Lumumba in se označil "za drugo žrtev" tega umora. Lumumba, ki je zaradi obrekovanja Knoxovo pozneje tožil, je moral po krivi izjavi Američanke za dva tedna v zapor. Rešil ga je poslovnež, ki je povedal, da je bil v času umora z njim v njegovem lokalu.


Sodišče je pred tem zavrnilo zahtevo zagovornikov 26-letne Knoxove, ki so pričo želeli izključiti iz procesa.

Pričakuje se, da bodo sodniki odredili nov test DNK, saj je bila zanesljivost starih že večkrat postavljena pod vprašaj. Sojenje naj bi trajalo najmanj do konca leta. Obe strani se bosta na sodbo lahko pritožili.

Britanki prerezali vrat

Enaindvajsetletno Meredith Kercher, ki je v Italiji študirala, so umorili leta 2007. Njeno napol golo truplo so s prerezanim vratom našli na postelji. Umora je bila takoj osumljena Knoxova, ki je bila njena sostanovalka, njen bivši fant Sollecito in njun prijatelj, ki so ga pozneje spoznali za krivega pomoči pri umoru in je bil obsojen na 16 let zapora.

Tudi Knoxova in Sollecito sta bila spoznana za kriva umora, nato pa oproščena. Višje sodišče je oprostilno sodbo pozneje preklicalo.

Komentarjev 1
  • Stolp 15:41 30.september 2013.

    "Zaslišanje je trajalo od 23. do 6. ure. Name je v jeziku, ki ga ne razumem, hkrati kričalo več ljudi. Eden me je tepel po glavi."Ne bi se postavil na nobeno stališče o krivdi ali nekrivdi ampak gornje ...prikaži več bi bilo popolnoma podobno itaijanom. Počitnice na Rabu press!!!