Svet
14 ogledov

Amazon: Knjiga z nasveti pedofilom

Žurnal24 main
Knjiga, objavljena na spletni strani Amazon.com, je nič drugega kot priročnik pedofilom. Ponudba "nasvetov" je pri obiskovalcih spletne prodajalne vzbudila gnus in jezo, številni so zagrozili celo z bojkotom.

Dostopnost knjige Pedophile's Guide to Love and Pleasure: a Child-lover's Code of Conduct, ki je bila izdana v samozaložbi, je pri številnih obiskovalcih Amazona.com sprožila nešteto vprašanj o nadzoru prodaje knjig. Poudarimo, da administratorji spletne strani avtorjem dovoljujejo objavo njihovih del v zameno za delež od prodaje. Amazon dodaja, da ne spodbujajo ali oglašujejo kriminala, obenem pa se izogibajo cenzure.

Avtorji morajo pred objavo knjige izpolniti obsežen vprašalnik in prebrati številne smernice, katerih naloga je omejitev objave žaljivih materialov. Dejstvo je, da Amazon v smernicah ne določa natančno materialov, ki se smatrajo za žaljive. Zapisano imajo le, da naj avtorji sami ocenijo, ali bi bila njihova dela lahko sporna za širšo javnost.

Grožnja z bojkotom
Trgovec se je na kritiko obiskovalcev spletne strani odzval z izjavo: "Amazon meni, da cenzura preprečuje prodajo določenih knjig preprosto zato, ker mi ali naši obiskovalci verjamejo, da je njihovo sporočilo sporno."

"Amazon ne podpira ali spodbuja sovraštva in kaznivih dejanj, vendar pa podpiramo pravico posameznika, da se sam odloči o nakupu dela," dodajajo. Avtor dela, vpisan pod imenom Philip R Greaves II, zatrjuje, da so pedofili napačno razumljeni. "V knjigi ponujam nasvete, po katerih bi pedofili lažje spoštovali zakon," poudarja.

Posamezniki na družabni spletni strani Twitter so Amazon pozvali, naj knjigo takoj umaknejo iz prodaje. Nekateri izmed njih so celo zagrozili z bojkotom spletne prodajalne.

"Iz prve roke vam povem, da sem videl nepopravljivo škodo, ki jo avtor in njegovi potencialni bralci naredijo nedolžnim otrokom. Dejstvo, da je knjiga s tovrstno vsebino objavljena na spletnem gigantu Amazon, je zelo zaskrbljujoče," je zapisal eden izmed uporabnikov Twitterja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.