Svet
10 ogledov

Amazon umaknil vodnik za pedofile

Žurnal24 main
Največja spletna knjigarna Amazon.com je po številnih protestih iz ponudbe umaknila knjigo, namenjeno pedofilom.

"Preživel sem zlorabo v otroštvu, zato sem ogorčen, da Amazon promovira takšno knjigo. Dokler je ne umaknete iz ponudbe, ne bom več kupil nobene knjige pri vas," je le eden od protestnih komentarjev na spletni strani Amazon.com. Zato so se odločili, da knjigo Vodnik za pedofile do ljubezni in užitka umaknejo iz ponudbe.

Prvi protesti niso zalegli, saj so še včeraj na Amazon.com poudarjali: "Amazon verjame, da bi bila cenzura, če ne bi prodajali knjig samo zato, ker nekateri mislijo, da so sporne. Amazon ne podpira sovražnosti in kriminala, podpiramo pa, da se vsak svobodno odloči, kaj bo kupil." Tega, zakaj, podpirajo pedofilske knjige, če ne podpirajo kriminala, pa niso razložili. Prav tako molčijo danes in ne želijo pojasniti, zakaj so si nenadoma premislili in zdaj umaknili knjigo.

Avtor knjige Phillip R. Greaves II pa je za CNN pojasnil, da je knjigo napisal, ker mediji negativno poročajo o pedofilih. Kot pravi, sam sicer ni pedofil, je pa imel spolne odnose z odraslimi, ko je bil otrok. Umik knjige pa ocenjuje kot kršenje pravice do svobode govora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.