Svet
17 ogledov

Ambulanta na bencinski črpalki

bencinska črpalka v Italiji - 2011-2012 Reuters
Avstrijski zdravnik Dieter Zakel odpira prvo avstrijsko zdravstveno ambulanto na bencinski postaji. Čakalnih vrst ne bo, bo pa plačilo zasoljeno.

Avstrija dobiva prvo tako imenovano dr.ive in zdravstveno ambulanto, ki jo trojni specialist Dieter Zakel na dunajskem območju Döbling odpira 1. maja. "Obisk pri zdravniku bo tako hiter in preprost kot običajen obisk na bencinski črpalki," napoveduje. Paciente bo sprejemal sam.

Ambulanta bo odprta vsak dan od 6. do 22. ure, predhodno naročanje ne bo potrebno, ravno tako naj ne bi bilo čakalnih vrst. Cena zdravniške storitve bo 50 evrov za 15-minutni pregled, ki naj bi vključeval "hitro diagnosticiranje" in recept za zdravila.

Če se bo prva dr.ive in ambulanta med pacienti uveljavila, jo namerava Zakel širiti še na druge bencinske postaje. Avstrijska zdravniška zbornica je do novosti zadržana.

Komentarjev 1
  • slamnati.jeti 06:53 26.april 2014.

    pravzaprav sploh ni drago!če preračunaš mi plačujemo skoraj 200€ na mesec, pa sploh ne greš zdravniku, če pa greš te pa pogleda v 3 minutah in če imaš srečo dobiš še zdravila...v