Svet
17 ogledov

Američani bodo dobili nazaj helikopter

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Američani bodo dobili nazaj svoj helikopter iz Pakistana.

Helikopter je bil do te ameriške akcije v Abotabadu javnosti popolnoma neznan – med ameriškim posredovanjem na bin Ladnovem posestvu je odpovedal, pripadniki Tjulnjev pa so ga razstrelili. S tem so želeli preprečiti, da bi prišel v napačne roke, a vsaj rep je ostal nepoškodovan in nekaj časa je kazalo, da iz Pakistana tega letala ne bodo dobili. Zdaj so jim Pakistanci sporočili, da jim bodo vrnili razbitine. Ta model helikopterja je sicer neviden pred radarji.

Kot kaže, želi s tem Pakistan zakrpati močno načete odnose z ZDA po umoru Osame bin Ladna. Američani so si ob tem vidno oddahnili, senator John Kerry pa je to odločitev sporočil takoj po srečanju s pakistansko diplomacijo. Dejal je še, da so si izmenjali "konstruktivne poglede" in da bodo sodelovali proti tako imenovanim velikim tarčam. Ali je s temi velikimi tarčami mislil Al Kaidino številko dve, Ajmana Al Zavahirija, ni razkril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.