Svet
10 ogledov

Američani dobili kar tri supermilijonarje

Loterijski listek Reuters
Znane so številke loterijske igre „mega milijoni". Glavni dobitek 640 milijonov dolarjev je po zadnjih informacijah šel v Maryland.

Milijoni Američanov so ves teden z nestrpnostjo pričakovali žrebanje številk za loterijsko igro "mega milijoni". Vrednost glavnega dobitka je namreč narasla na okrog 640 milijonov dolarjev.

Srečne številke so bile 46, 23, 38, 4, 2 in dodatna 23, sedaj pa so ugotovili, da so kombinacijo uganili kar trije in sicer iz zveznih držav Maryland, Illinois in Kansas.

Po poročanju ameriških medijev so bili lističi vplačani v okrožju Baltimore v državi Maryland, v mestecu Red Bud v Illinoisu, sreča pa je nekoga doletela tudi na severovzhodu zvezne države Kansas.

Vsak zmagovalni listič je po pričakovanjih vreden najmanj 213 milijonov dolarjev pred odtegljajem davkov.

ZDA je v minulih dneh zajela prava loterijska mrzlica za rekordnim dobitkom. V prizadevanjih, da bi zadeli zmagovalno kombinacijo številk, so Američani vplačali skoraj 1,5 milijarde dolarjev.

V omenjeni igri je sodelovalo kar 42 zveznih držav, prestolnica Washington ter Ameriški deviški otoki. Čeprav so bile možnosti za prvi dobitek 175 milijonov proti ena, so ljudje kot ponoreli kupovali srečo za en dolar.

Vsega denarja ne bodo nikoli videli

Res pa je, da je številka o dobitku zavajajoča. Kar 35 odstotkov od vsote namreč poberejo zvezne države za polnjenje svojih proračunov. 15 odstotkov gre za stroške loterije, zvezna vlada na preostanek doda 25 odstotkov davka, posamezne zvezne države pa potem še nekaj odstotkov svojega davka.

Če se bo posamezni zmagovalec odločil, da pobere ves denar naenkrat, mu bodo spet odbili določen delež. Celoten preostanek zneska lahko prejme le, če se odloči, da bo dobival denar v 26 letnih obrokih.

Dosedanji rekordni dobitek igre Mega milijoni je bil leta 2007, ko sta si nominalni glavni dobitek 390 milijonov dolarjev razdelila srečnika iz Georgie in New Jerseyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.