Svet
26329 ogledov

Američani lovijo žensko, ki je nategnila tisoče Slovencev

ruja ignatova
1/2
YouTube
Sredi tedna so ameriške oblasti v Los Angelesu aretirale Konstantina Ignatova, šefa denarne verige Onecoin, ki je pod pretvezo izdaje lažne kriptovalute milijonom vlagateljev z vsega sveta, tudi iz Slovenije, pobrala več milijard evrov, piše Siol.

Pravosodno ministrstvo ZDA je obtožnico izdalo tudi za njegovo sestro Rujo Ignatovo, ustanoviteljico Onecoina, ki pa je poniknila že leta 2017.

Šlo je za klasično piramidno shemo v novi preobleki, so Onecoin opisali newyorški tožilci, ki so prevzeli primer zoper bolgarska brata in sestro.

Z lažmi in zavajanjem sta zgradila podjetje, ki se je ustvarilo kriptovaluto, vlagateljem pa obljubljala velike donose z minimalnim tveganjem. A končalo se je tako, da so vlagatelji izgubili vse, obtoženca pa obogatela.

Iz zasebnih sporočil Ruje Ignatove, ki so jih pridobili ameriški preiskovalci, je razvidno, da je Ruja Ignatova najverjetneje ves čas vedela, da načeluje veliki goljufiji, piše Siol, kjer pravijo, da je razkrila tudi svojo strategijo za pobeg, če bi šlo z Onecoinom kaj narobe: "Vzemi denar, beži in krivdo zvali na nekoga drugega."

Z naložbo v onecoin se je opeklo tudi ogromno Slovencev.

V Sloveniji so promotorji onecoina predstavitvene dogodke predvsem leta 2016 organizirali kot po tekočem traku.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • jozef42 16:32 15.marec 2019.

    Vsak ki je nategnjen je tudi naiven in pohlepen.

  • Avatar Leon
    Leon 19:38 11.marec 2019.

    Kdo pa išče tiste ,ki so nategnili milijon in nekaj Slovencev ob osamosvojitvi ?

  • mizimazi 11:13 10.marec 2019.

    Jst je neb nategnu....fuko bi jo dokler ji neb koza na hrbtu popokala...