Svet
18721 ogledov

Američani masovno uničujejo Nike proizvode

Sežiganje Nike tenisk Reševalni pas/Twitter
Razlog je politika.

Američani masovno uničujejo Nike proizvode, to snemajo in posnetke objavljajo na spletu. S tem izražajo svoj protest, saj je Nike, svetovno poznani proizvajalec športne opreme, za svojo najnovejšo kampanjo najel Colina Kaepernicka, nekdajega igralca ameriškega nogometa, ki je pred dvema letoma izzval bes ameriških desničarjev, ker med predvajanjem ameriške himne ni vstal s klopi za izgralce.

Na vprašanje, zakaj med himno ni vstal, je odgovoril, da gre za njegov protest zaradi niza policijskih ubojev neoboroženih temnopoltih Američanov. Nogometaš je nato celotno sezono med predvajanjem himne klečal. V naslednji sezoni ni podpisal pogodbe z nobenim klubom, je pa njegovemu zgledu sledilo še več igralcev ameriškega nogometa, ki med predvajanjem himne ne vstane.

Nova Nike oglaševalska kampanja, ki so jo sprožili v ponedeljek, prikazuje fotografijo Kaepernicka s pripisom: "Verjemi v nekaj, četudi to pomeni žrtvovanje vsega."

Po lansirani novi Nike kampanji se je na spletnih omrežjih začel širiti val posnetkov, na katerih ljudje zažigajo športno obutev, režejo logotip z oblačil, nekateri pozivajo k bojkotu Nike izdelkov, mnogi pa pri tem pristavijo hashtag #JustBurnIt, igro besed na Nike slogan Just Do It.

lance armstrong oprah winfrey Livestrong Šport Nike zapušča Armstrongovo fundacijo Livestrong zlatan ibrahimović Šport Ibrahimović podaljšal z Nikejem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • jozicamurn 11:15 08.september 2018.

    Tako bi morali vsi narediti tudi s "herbalife" proizvodi, njihov ambasador je namreč čarovnica albright židovska satanistka, pa vseeno nekateri uživajo to satanovo mešanico.

  • Avatar Leon
    Leon 14:49 05.september 2018.

    Čas je za vojno na tleh Amerike saj so zadnje morije izkusili pred 150 leti v državljanski vojni za enake ideale kot takrat . Ta vojna bo hujša v kolikor ne bodo Trump odstranili .

  • popokatopetl 14:23 05.september 2018.

    Nike je najbrž preračunal, da bodo s to zastonjsko kampanjo več pridobili pri antitrumpovcih kot izgubili pri trumpovcih.