Svet
29 ogledov

Američani nad Kimovo premoženje

Kim Džong Un Profimedias
ZDA so uvedle sankcije neposredno zoper severnokorejskega voditelja Kim Džong Una zaradi kršitev človekovih pravic.

Ameriško finančno ministrstvo je na seznam poleg Kim Džong Una uvrstilo še deset predstavnikov severnokorejskega režima. Z uvedbo sankcij so jim tako zamrznili morebitno premoženje, ki ga omenjeni posamezniki imajo v ZDA in onemogočili poslovanja ameriških državljanov z njimi. Zoper Severno Korejo so bile sicer uvedene obsežne sankcije zaradi njenega jedrskega programa.

"Pod Kim Džong Unom Severna Koreja nadaljuje z nedopustnim, krutim ravnanjem z milijoni svojih ljudi," je pisalo v izjavi finančnega ministrstva, ki je izpostavilo številne usmrtitve, delovna taborišča in mučenje. Po ocenah naj bi v taboriščih bilo med 80 in 120 tisoč zapornikov, ki so podvrženi krutemu mučenju, spolnim zlorabam in usmrtitvam.

Tiskovni predstavnik ameriškega finančnega ministrstva John Kirby je sicer dejal, da omenjene sankcije ne bodo ustavila severnokorejskega diktatorja. "Vendar to še ne pomeni, da njihova uveljavitev ni pravilna odločitev," Kirbyjeve besede povzema BBC. 

 

 
Komentarjev 5
  • Zmago 15:09 08.julij 2016.

    Dokler se držijo svojih meja ??? Naj majo, kakor jih je volja !!! Baje pa jim hudo primanjkuje čez mejo .........................Debela Berta s čokolado, rižem v kanti, kofetom ....................... ja pa Ponte Rosso z Lewisicami,......pa Lenti, s kitajskimi gatami, pa pick salamo. ;-)

  • Zmago 15:02 08.julij 2016.

    To so menda imeli tudi med WW II, kamor so strpali menda vse, katerih korenine so vsaj malo dišale po Nemčiji ali Japonski (concentration camps during ww2)Zakaj ga ne morejo pustiti že enkrat pri miru. Ves čas ga ...prikaži več nekaj drezajo, pa provocirajo z vojaškimi vajami v neposredni bližini, ......pa kaka raketa jim "zaide", ..........Glavno da so v ZDA človekove pravice na "zavidljivi" ravni, še posebej za .... indijance ;-\

  • Ferluci 21:31 07.julij 2016.

    Korejski Tito.