Svet
11 ogledov

Američani spet trepetajo pred tornadi

Opustošenje po divjanju tornadov
1/10
EPA
ZDA novo serijo tornadov pričakuje tudi danes. Opozorilo pred tornadi so izdali za jug Georgie in sever Floride. V preteklem tednu je po ZDA pustošilo133 tornadov.

Del ZDA spet trepeta zaradi napovedi silovita neurja s tornadi, opozorila so že izdali za jug Georgie in sever Floride. Obdobje tornadov se sicer običajno začne kasneje. A mila zima je letos vzpostavila pogoje za trk hladne fronte s toplim in vlažnim zrakom.

Sredi polja našli dvoletno deklico

Mediji pa danes poleg števila izgubljenih življenj, posnetkov zravnanih mesta, hiš in druge infrastrukture, poročajo tudi o neverjetnih zgodbah preživetja. Dvoletno deklico so po divjanju naurij in tornadov, ki so pustošila po ZDA, našli na polju blizu njenega doma v Indiani. Še vedno je v kritičnem stanju. Izmed celotne družine je preživela le ona, dekličina mama, oče, dvomesečna sestra in triletni brat so med divjanjem neviht življenje izgubili že v petek.

Tornadi vzeli na desetine življenj

Od srede do danes je zaradi niza silovitih neurij in tornadov življenje izgubilo okoli 40 oseb, mnogo jih še pogrešajo. Število smrtnih žrtev bo verjetno še naraslo, saj se je vreme ponekod šele sedaj toliko stabiliziralo, da reševalcem omogoča iskanje preživelih.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.