Svet
11 ogledov

Američani za absolutno prepoved mobilnikov

Mobitel in vožnja Shutterstock
Američani so korak bližje prepovedi vsakršne uporabe mobilnih telefonov med vožnjo v avtomobilu. Tudi slušalke morda ne bodo več možna izbira.

Nacionalni strokovnjaki za prometno varnost se zavzemajo za absolutno prepoved pogovarjanja po mobilnikih med vožnjo, tudi z uporabo slušalk. Predlagan ukrep je deloma posledica najnovejše raziskave, ki je pokazala, da je uporaba slušalk bolj nevarna, kot so mislili sprva.

Čas je, da znova ocenimo tveganje ob predpostavki uporabe slušalk, pravi vodja državnega sektorja za varnost v prometu Deborah Hersman. "Vemo, da je v vozilu veliko motečih dejavnikov. Glede nekaterih je težko kaj narediti, recimo ko govorimo o otrocih in drugih potnikih. Ugotovili pa smo, da je pogovor – tudi prek slušalk bolj moteč kot pogovor z osebo poleg nas," je dejala za Sky News. Dodaja: "Dejstvo je, da noben klic ali sporočilo ni vredno človeškega življenja in te aktivnosti moramo ločiti od vožnje."

Od vsake zvezne države je odvisno, ali bodo predlog sprejeli v nekaterih se pojavljajo kritike, da je ukrep preveč drastičen, saj da smo dandanes vsi postali močno odvisni od mobilnikov.

Komentarjev 2
  • allstarr111 10:32 28.december 2011.

    Jest sem prec za, v bistvu bi jih čist prepovedal. To pa zato ker folk ki ima 2 minuti časa misli da ga imam tud jest.

  • Tasheka Jones 09:10 27.december 2011.

    Bravo!!