Svet
11 ogledov

Američanka prikrila smrt in ukradla 28.000 $

Truplo Shutterstock
Dvainsedemdesetletnica iz Michigana je 18 mesecev prikrivala smrt partnerja in živela na račun njegove pokojnine. Državo je oškodovala za 28 tisoč dolarjev.

Truplo 67-letnega Charlesa Ziglerja je policija našla po prijavi njegovega sorodnika, ki ga že dalj časa ni mogel priklicati. Ko so vstopili v stanovanje, so v počivalniku našli mumificirano truplo. Policija je ugotovila, da je Charles naravne smrti umrl že okoli božiča 2010. Njegova partnerka je smrt zamolčala in unovčila pokojnino, ki jo je ta čas prejemal Zigler.

V 18 mesecih je 72-letna Linda Lou Chase državo tako oškodovala za 28 tisoč dolarjev. Za takšno dejanje je zagrožena kazen do 14 let zapora, vendar pa Chasova zaradi svoje starosti in bolezni za zapahi najverjetneje ne bo preživela niti enega dneva.

"Zastavlja se vprašanje, če bo sploh kdaj od znotraj videla zapor. Želimo, da vrne denar. Videli bomo, ali potrebuje psihiatrično pomoč," je za NBC News dejal pomočnik tožilca Mark Blumer.

Chase bo odgovarjala samo zaradi finančne prevare, ne pa tudi zato, ker ni prijavila smrti partnerja, saj takšnega zakona v Michiganu ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.