Svet
12 ogledov

Ameriška vlada zanikala, da ima dokaze

Vesolje Žurnal24 main
Bela hiša je uradno zanikala, da bi kar koli vedela o stikih z Nezemljani. Odzvala se je na peticiji, ki so ju na spletni strani We The People ustvarili Američani.

Američani so vlado k razkritju informacij o stikih z Nezemljani pozivali kar z dvema peticijama, ki ju je podpisalo več kot 17 tisoč ljudi. Najprej je bila meja pet tisoč podpisov, zdaj pa se je dvignila na 25 tisoč podpisov.

"Ameriška vlada nima nobenega dokaza o obstoju življenja izven našega planeta ali o kakršnih koli stikih med Nezemljani in človeško raso," je v odzivu zapisal Phil Larson iz urada Bele hiše za znanost in tehnološko politiko ter dodal, da o tem ne obstajajo nobene kredibilne informacije, ki bi kazale na to, da tovrstne dokaze skrivajo pred očmi javnosti, piše BBC.

Po besedah Larsona se z iskanjem življenja zunaj našega planeta ukvarja več programov, med njimi Kepler in Marsov znanstveni laboratorij. Kepler išče predvsem planete, podobne Zemlji, Marsov laboratorij pa zbira in analizira geološke vzorce z Rdečega planeta in se ne osredotoča na življenje samo. Najbolj znan poskus, da bi našli dokaze o obstoju Nezemljanov, je program Seti, ki išče znake "pametnih" civilizacij zunaj našega osončja.

"Mnogi znanstveniki in matematiki so raziskovali, ali obstaja življenje tudi drugje. Prišli so do zaključka, da je v vesolju med omenjeno množico zvezd res morda nekje planet, na katerem bi lahko bila živa bitja. Planet, na katerem je mogoče življenje," je povedal Larson in dodal, da so zaradi velikih razdalj možnosti, da bi z njimi navezali stike, zelo majhne, še piše BBC.

Komentarjev 1
  • Veronika Sodec 15:21 09.november 2011.

    Zakaj pa ste dali k temu članku posnetek Slovenije iz vesolja?