Svet
12 ogledov

Ameriške oblasti pozvale k pazljivosti

teroristi, ANWAR AL-AWLAKI Žurnal24 main
Ameriške oblasti Američane pozvale k pazljivosti. Bojijo se maščevanja.

Po uboju skrajnega islamskega klerika Anvarja al Avlakija so ameriške oblasti svoje državljane po svetu v soboto pozvale k pazljivosti in jih posvarile pred "morebitnim maščevanjem" privržencev al Avlakija.

V sporočilu za javnost je Ameriški State Department je med drugim zapisal, da bi al Avlakijev položaj "vplivnega angleško govorečega zagovornika nasilja lahko v svetu sprožil protiameriška dejanja v znak maščevanja njegove smrti", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Al Avlaki in drugi člani veje teroristične mreže Al Kaida na Arabskem polotoku (AQAP) so že v preteklosti pozivali k napadom na ZDA, ameriške državljane in ameriške interese, je še opozoril State Department.

"Vemo, da je imel al Avlaki v ZDA svoje privržence, med drugim tudi v New Yorku, zato ostajamo v pripravljenosti, če bi morda kdo želel maščevati njegovo smrt," je povedal predstavnik newyorške policije Ray Kelly.

Anvar al Avlaki, ki je bil ameriški državljan je bil med najbolj iskanimi teroristi na svetu. Umrl je v napadu ameriških brezpilotnih letal v jemenski provinci Marib, pet mesecev po uboju nekdanjega voditelja Al Kaide Osame bin Ladna. Umrl v petkovem napadu ameriških brezpilotnih letal v Jemnu, povezan pa naj bi bil z Al Kaido.

Komentarjev 1
  • multinet 18:54 02.oktober 2011.

    "vplivni angleško govoreči zagovornik nasilja"... S tem so vse povedali: verbalni delikt v angleščini = odstrel.