Svet
8 ogledov

Ameriške otroke napadla neznana bolezen

Slovenija 07.06.10, bolnica, pacientka, termometer, bolezen, vrocina, foto: shut Shutterstock
V Koloradu so v bolnišnico sprejeli enajst otrok, ki jih je napadla skrivnostna bolezen. Zdravniki vzroka še niso odkrili.

Simptomi obolelih otrok, ki poročajo o šibkosti v rokah in nogah, so različni. Zdravniki so med drugim pri njih odkrili motnje živčnega sistema in nepravilnosti v hrbtenjači. Njihovo stanje je stabilno, za zdaj pa ne kažejo znakov okrevanja.

Mati enega otroka pravi, da se je vse začelo s kašljem. Njena hčerka je nato popolnoma otrpla, saj se je njena telesna temperatura naglo povzpela. Obiskali sta zdravnika, ki pa ju je  poslal nazaj domov, saj v dekličini krvni sliki ni odkril posebnosti. Predlagal ji je, naj si spočije, a njeno stanje se je naslednji dan še poslabšalo. Deklica je potarnala, da v rokah nima moči. "Mislila sem, da dramatizira,“ je dejala mama, ki je pozneje spoznala, da temu ni tako in da njena hči postaja vse bolj šibka. Dva tedna po izbruhu prvega simptoma so otroka le sprejeli v bolnišnico.

Pri nekaterih otrocih so zdravniki odkrili enterovirus D68, ki povzroča težave z dihali, vročino in izpuščaje. Ameriški ministrstvo za zdravje je sicer v zadnjih tednih zabeležilo porast števila okužb z omenjenim virusom, ki pa po vsej verjetnosti ni vzrok skrivnostne bolezni. Pri mnogih obolelih v Koloradu in Bostonu namreč virusa niso odkrili.

Komentarjev 3
  • sasquatch 15:26 05.oktober 2014.

    cepiva, katera povzročijo bolezensko stanje, da se nabavi nova cepiva, zaradi slednjih spet nova cepiva,... začaran krog pohlepa in denarja...

  • Avatar Syn
    Syn 13:32 05.oktober 2014.

    ..večina bolezni v ZDA

  • Avatar Syn
    Syn 13:31 05.oktober 2014.

    Zanimivo, da je večina bolezni "neznana". Širši javnosti je res da neznana ja.