Svet
4921 ogledov

Ameriški diplomati zbolevajo za skrivnostno boleznijo

Za migrenami trpi 10 do 20 odstotkov odraslih. Žurnal24 main
Skrivnostni "havanski sindrom", ki je prizadel ameriške diplomate in vohune po vsem svetu, bi lahko bil povezan z akustičnim orožjem, ki ga uporabljajo pripadniki ruske vojaško-obveščevalne diverzantske enote.

Glede na skupno preiskavo The Insiderja, Der Spiegla in CBS-ove oddaje 60 Minutes so bili ameriški diplomati tarča ruskega orožja, za katerim stoji ruska obveščevalna enota. Po vsem svetu naj bi zbolelo več ameriških diplomatov. Moskva je obtožbe zanikala, ameriški uradniki pa so pred tem dejali, da je "zelo malo verjetno", da je bila za bolezen odgovorna sovražna stran.

Toda na Rusijo osredotočena preiskovalna medijska skupina Insider, ki ima sedež v Rigi, trdi, da so bili člani ruske vojaške obveščevalne enote (GRU), znane kot 29155, v bližini, ko se je zgodil zdravstveni incident, v katerega je bilo vpleteno ameriško osebje.

sladkorna bolezen, diabetes, zdravnik | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nesmrtonosno akustično orožje"

Celoletna preiskava je tudi ugotovila, da so visoki člani enote 29155 prejeli nagrade in napredovanja za delo, povezano z razvojem "nesmrtonosnega akustičnega orožja".

Simptomi bolezni so migrene, slabost, izguba spomina in vrtoglavica. Insiderjevo poročilo trdi, da se je prvi incident s simptomi "havanskega sindroma" najverjetneje zgodil pred letom 2016: "Možno je, da so se napadi začeli dve leti prej v Frankfurtu v Nemčiji, ko je uslužbenec ameriške vlade, nameščen na tamkajšnjem konzulatu, izgubil zavest zaradi izpostavljenosti močnih energijskih žarkov."

Leta 2021 je ameriški kongres sprejel posebno uredbo, ki pooblašča State Department, CIA in druge ameriške vladne agencije, da zagotovijo odškodnine osebju in njihovim družinam, ki jih je bolezen prizadela med opravljanjem uradnih dolžnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Idioti 19:38 03.april 2024.

    Zakaj bi bilo kaj narobe, če je nekdo simpatizer Rusije ! Zakaj bi bilo pa v redu , če je nekdo simpatizer najbolj militantne države sveta USA. A mogoče zato , ker ena kurčevska pička , ki ima za moža ...prikaži večoža NEMCA , pravi, da moramo biti za naše najvećje sovražnike Nemce in USA ! Najpej njo aretirajte zaradi vohunjenja , potem izženite moža , njo pa v arest ! No če ne boste vi , bo pa naslednja garnitura , ki bo prišla na oblast ! BANDA da BANDA , kaj BANDA, ČLOVEŠKI GNOJ !

  • Idioti 19:31 03.april 2024.

    kO BI VSAJ VSI POCRKAL , VKLJUČNO Z Bidenom !

  • Avatar karjola
    karjola 06:20 02.april 2024.

    Največji in najbolj nevaren sovražnik je amerika.