Svet
10196 ogledov

Donald in Melania pozitivna na covid-19

Melania Trump epa
Ameriški predsednik Donald Trump in soproga Melania Trump sta se testirala po tem, ko so okužbo potrdili pri njegovi svetovalki Hope Hicks.

Donald Trump je prek Twitterja najprej sporočil, da sta s prvo damo Melanio Trump v karanteni, ker je njegova sodelavka Hope Hicks okužena z novim koronavirusom. "Hope Hicks, ki ves čas dela zelo trdo, brez predaha, je pozitivna na covid-19. Grozno! S prvo damo čakava na rezultate najinih testov," je sporočil. Hicksova je skupaj z njima v torek odpotovala v Ohio, kjer je potekalo prvo televizijsko soočenje pred novembrskimi volitvami. 

Kasneje pa je prišla potrditev, da sta tudi njuna testa pozitivna. "Nocoj sva bila s prvo damo pozitivna na covid-19. Nemudoma bova začela karanteno in proces okrevanja," je zapisal na Twitterju in dodal, da bodo skupaj to premagali. 

Predsednikov zdravnik Sean Conley je sporočil, da se zakonca počutita dobro in da nameravata karanteno prestati znotraj Bele hiše. "Zdravniška ekipa Bele hiše in jaz bomo budno pazili. Ob tem se zahvaljujem za pomoč, ki jo nudijo nekateri največji ameriški zdravstveni strokovnjaki in institucije," je v sporočilu za medije zapisal Conley. Za koga in za kakšno pomoč gre, ni pojasnil. Conley pričakuje, da bo predsednik nadaljeval z delom, kot je predvideno, tudi v času okrevanja. 

Kot poroča CNN, je Hope Hicks v zadnjem obdobju večkrat potovala s predsednikom in njegovimi tesnimi sodelavci. V sredo, ko se je Trump odpravil na shod v Minnesoto, so bili poleg Hicksove z njim tudi Jared Kushner, Dan Scavino in Nicholas Luna. Nihče med njimi ni nosil maske. 

Za zdaj ni znano, kako bo dejstvo, da je predsednik ZDA okužen z novim koronavirusom, vplivalo na potek nadaljnjih soočenj pred novembrskimi volitvami. Predsedniška kandidata naj bi se spet soočila 15. oktobra v Miamiju na Floridi.

Trump je v intervjuju za Fox News, ki ga je dal, še preden je izvedel za pozitiven rezultat testa, ugibal, da se je Hicksova najverjetneje okužila od katerega od podpornikov. "Ona je zelo topla oseba. Težko ji je, ko pridejo do nje vojaki in policisti, veste, rada z njimi odlično ravna, ne pa jim reče 'Ne bližajte se mi, ne morem vam priti blizu'. Gre za zelo, zelo težko bolezen," je dejal. Hicksova naj bi kazala znake bolezni in se počutila precej slabo, se na vire blizu Trumpove pomočnice sklicuje CNN. 

V Beli hiši so pred tem potrdili štiri okužbe pri tam zaposlenih, nazadnje prejšnji mesec. 

Komentarjev 10
  • ilija 08:30 04.oktober 2020.

    Upam da ih pobere.

  • popokatopetl 11:06 02.oktober 2020.

    Še če ga pokažejo na respiratorju, ne bom prepričan da ni predvolilni nateg.

  • simona32 09:41 02.oktober 2020.

    Gripa in drugi prehladi niso več aktualni, testi pokažejo samo korono ali pa imaš srečo in si negativen.