Svet
13 ogledov

Ameriški senator: Direktor FBI vedel za ruske računalniške vdore

Trump in Obama EPA
Ameriški demokratski senator Harry Reid je direktorja ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI Jamesa Comeyja obtožil, da je namenoma prikrival informacije o ruskih vdorih v računalnike demokratske stranke pred novembrskimi volitvami. S tem naj bi pomagal republikanskemu kandidatu Donaldu Trumpu do izvolitve.

Comey je imel informacije, ki so kazale, da je Rusija skušala volitve nagniti v prid Trumpa, je dejal Reid po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"FBI je imel ta material dolgo časa," je zatrdil za mrežo MSNBC. "A Comey, ki je republikanec, ni želel razširiti te informacije o ruskem vmešavanju v predsedniške volitve," je menil.

Comeya bi moral preiskovati senat, pa tudi druge vladne agencije, vključno z varnostnimi, je še prepričan Reid. Sam sicer ne verjame, da bo generalna državna tožilka Loretta Lynch skušala ob položaj spraviti prvega moža FBI.

Obama odredil revizijo

Republikanci so danes zavrnili poročila o skrivnem poročilu ameriške zvezne obveščevalne agencije Cia, ki naj bi ugotovilo, da je Rusija z vdiranjem v računalnike skušala delovati v Trumpovo korist.

Po poročanju New York Timesa naj bi sicer ameriški obveščevalci verjeli, da so ruski hekerji vdrli tako v računalnike republikancev kot demokratov, a so v javnost pošiljali le informacije s slednjih. Predsednik Barack Obama je v petek odredil temeljito revizijo obtožb.

Komentarjev 2
  • URIAH HEEP 12:07 13.december 2016.

    Kak članek, dajte malo raziskati, kdo so ti hakerji.Imajo celo predstavnika, ki govori o temu - Steve Pieczenik...

  • razerznak 01:17 11.december 2016.

    kaj pa če je FBI dobil te emaile od teh hackerjev? in so še tile hackerji dali te emaile tudi wikileaksu ?