Svet
221 ogledov

Amiši: moški ob brade, ženske ob lase

Amiši. EPA
V Ohiu v ZDA policija preiskuje nasilne spopade med sicer pregovorno mirnimi in pobožnimi Amiši. V napadih moški izgubljajo brade, ženske pa šope las.

V deželi Amišov je bilo predvidoma zaradi razlik v verovanjih napadenih že vsaj šest ljudi. Napadi so se v zadnjih treh tednih zvrstili v štirih raličnih okrožjih, med napadenimi pa so bili tudi 13-letna deklica in 74-letni moški, poroča BBC. Vsaj enega moškega so iz hiše zvlekli za brado, katero so mu napadalci potem skušali odrezati.

Napadi so usmerjeni na simbole identitete, saj si pri Amiših ženske ne strižejo las, brade pa so simbol, da je moški poročen.

V spopade je predvidoma vpletenih 18 družin Amišev, ki pa so si tudi med seboj v sorodstvu. Za napadi naj bi stal ločen klan Amišev iz mesta Bergholz.

Polcija je pri preiskavi nasilnih dogodkov, ki so v skupnosti Amišev izredno rednki, naletela na odpor članov skupnosti. Ti namreč niso navdušeni nad vmešavanjem zunanjega sveta v njihovo skupnosti in radi sami rešujejo svoje težave, še poroča portal.

Komentarjev 1