Svet
11 ogledov

Amsterdam za 15 let v zapor

Joco Amsterdam. (Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Joca Amsterdama so zaradi spodbujanja k umoru obsodili na 15 let zapora.

Sreten Jocić, bolj znan kot Joca Amsterdam, je bil danes na sodišču v Beogradu obsojen na 15 let zapora zaradi spodbujanja k umoru Gorana Marjanovića leta 1995. Sodnica Maja Ilić je v obrazložitvi sodbe povedala, da so bile med sojenjem dokazane navedbe obtožnice, ki so Jocića bremenile spodbujanja k umoru Marjanovića.

Jocić je namreč julija 1995 nagovoril Miodraga Prodanovića in Bojana Milosavljevića, naj v enem od beograjskih lokalov ubijeta Marjanovića. Poleg slednjega sta ubila še nekega moškega, Marjanovićevo dekle, tri osebe pa so bile ranjene. Jocić ni prevzel odgovornosti za umor.

Jocić je v priporu od aprila 2009, ko je bil prijet zaradi suma, da je organiziral umor urednika hrvaškega tednika Nacional Iva Pukanića in njegovega sodelavca Nika Franjića oktobra 2008. Jociću zaradi tega kaznivega dejanja sodijo v Beogradu skupaj z Željkom Milanovićem in Milenkom Kuzmanovićem, medtem ko v Zagrebu zaradi umora Pukanića in Franjića sodijo še petim obtožencem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.