Svet
16 ogledov

Andreas Lubitz, razočaranje tudi za starše

Andreas Lubitz EPA
Oče kopilota, ki naj bi zakrivil nesrečo letala in s tem v smrt poleg sebe pognal še 149 ljudi, je, razumljivo, popolnoma skrušen zaradi nerazumnega dejanja svojega sina.

Ne oče ne mama Andreasa Lubitza po tragediji prejšnji teden, ki naj bi jo zakrivil njun sin, javno o tem še nista spregovorila. Je pa prvi mož francoskega mesta Prads-Haute- Bléone, ki se nahaja v bližini mesta tragedije za Daily Telegraph povedal, da se očetu vidi, kakor da bi na svojih plečih nosil vse breme te drame. “To je človek, katerega življenje se je končalo,” je povedal Bernard Bartolini, ki je z Lubitzovim očetom govoril takrat, ko je ta - še nevedoč, da naj bi bil ravno njegov sin odgovoren za nesrečo - prišel po njegove ostanke.

Na navodila sta starša čakala skupaj z ostalimi svojci žrtev, ko je ponju prišla francoska policija, ju obvestila, da vse kaže, da je njun sin namerno strmoglavil letalo in ju odpeljala na zaslišanje. Skrušena starša bodo zaslišali tudi nemški preiskovalci nesreče.

Bartolini je z očetom govoril v četrtek. “Sočustvoval sem z njim, bilo mi ga je žal. Postajal je vse bolj čustven, zato, ker je na eni strani izgubil svojega otroka, po drugi strani pa tudi zato, ker se je soočal s spoznanjem, da naj bi ravno on zakrivil to strašno tragedijo,” je Bartolini povedal za francosko televizijo BFM TV. “Veliko spoštovanje imam do tega človeka, ki se je znašel v središču pozornosti, ki je zagotovo ni iskal.

Lubitzovi starši sicer živijo v Montabauru; hišo so pregledali preiskovalci in iz nje odnesli nekaj vreč z dokazi. Kopilot je pri starših bival le tu in tam, svoje stanovanje je imel v Düsseldorfu, kjer naj bi pristalo letalo, katerega let je tako nerazumno končal v francoskih Alpah. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.