Svet
17 ogledov

Android 2,3 je med nami

Zaslon nexusa S je ukrivljen, a uporabniške izkušnje to ne spremeni. (Foto: Sams Žurnal24 main
Samsung. Nexus S bodo tekmeci kaj kmalu prehiteli.

 

Specifikacije

Zaslon. 480 x 800 slikovnih točk, super clear LCD.

Pomnilnik. 16 GB.

Operacijski sistem. Najnovejši Android, 2,3 Gingerbread.

Povezljivost. HSDPA, HSUPA, bluetooth, Wi-Fi, NFC, GPS, microUSB.

Cena. Od 10 evrov ob dveletni vezavi, brez nje 540 evrov

Test. Če ne potrebujete tipkovnice qwertz in se navdušujete nad Androidom, je nexus S trenutno verjetno najboljša, a ne revolucionarna izbira. Prav zato ga bodo tekmeci kaj kmalu prehiteli.

 

Njegova največja prednost pred drugimi je najnovejši operacijski sistem 2,3 Gingerbread, ki ga poganja enojedrni procesor s frekvenco 1 GHz, a tudi široka paleta možnosti povezovanja, odličen, dobrih deset centimetrov velik zaslon in kamera z ločljivostjo pet milijonov slikovnih točk niso od muh.

Zaslon je zaradi rahle ukrivljenosti nekoliko nekonvencionalen, uporabnost pa zaradi tega ne trpi. Kljub zajetnemu notranjemu pomnilniku bi reža za katero izmed spominskih kartic včasih prišla prav. Kakovost fotografij, ki jih lahko ustvarimo z vgrajeno kamero, je povsem povprečna.

Škoda, da je Samsung pozabil na poseben gumb, ki bi služil kot sprožilec fotoaparata. Prav tako se očitno niso spomnili na režo za spominsko kartico, a oboje le ni usodna napaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.