Svet
34 ogledov

Angela Merkel: Še šestič najvplivnejša ženska

razno 28.08.13. Angela Merkel, German Chancellor Angela Merkel stands in front o razno 28.08.13. Angela Merkel, German Chancellor Angela Merkel stands in front o
Na lestvici "najpametnejših in najbolj trdoživih žensk na svetu" Angeli Merkel podobno kot lani sledita Hillary Clinton in Janet Yellen.

Prva peterica najvplivnejših žensk na svetu po izboru Forbesa se od lani ni spremenila. Predsednici ameriške centralne banke Janet Yellen sledi Melinda Gates, ki s soprogom Billom upravlja eneo največjih dobrodelnih fundacij na svetu, na petem mestu pa je direktorica General Motorsa Mary Barra.

Forbesova lestvica "najpametnejših in najbolj trdoživih poslovodij, podjetnic, vlagateljic, znanstvenic, filantropistk ter gospodarstvenic, ki zaznamujejo današnji čas", v prvi deseterici vidi še predsednico Evropske centralne banke (ECB) Christine Lagarde ter vodilne ženske nekaterih visokotehnoloških podjetij.

Na sedmem mestu je izvršna direktorica Facebooka Sheryl Sandberg, sledita ji generalna direktorica Youtuba Susan Wojcicki in generalna direktorica Hewlett-Packarda Meg Whitman. Deseta je še ena Evropejka, predsednica uprave španske bančne skupine Santander Ana Patricia Botin.

Kot ugotavljajo pri Forbesu, se je od leta 2005 število vodilnih žensk v politiki več kot podvojilo. Izpostavljajo, da so v zadnjem letu na Tajvanu, v Mjanmaru, Nepalu, na Hrvaškem, Mauritiusu in v Litvi izvolili ali ponovno izvolili predsednice. Tudi zato, da so lahko na lestvici dali več prostora ženskim vodilnim političarkam, so pri Forbesu oklestili kategorijo zvezdnic.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 4
  • dragec 08:06 08.junij 2016.

    Bravo Angela

  • ojla 20:42 07.junij 2016.

    O tej uničevalki Evrope imam zelo slabo mnenje ,Junker pa ni boljši. Kaj še sploh dela na vodilnem mestu ?

  • erikkk 15:51 07.junij 2016.

    o tej ženski imam najslabše mnenje ... NO COMMENT !