Svet
3031 ogledov

Angela Merkel se v drugo ni cepila z AstraZeneco, ampak ...

Angela Merkel v Bundestagu Epa
Mešanje cepiva postaja praksa v nekaterih državah.

Nemška kanclerka Angela Merkel je pri drugem cepljenju dobila odmerek cepiva Moderna, medtem ko se je prvič cepila z AstraZeneco. 

66-letna nemška voditeljica se je po poročanju medijev v drugo cepila nekaj dni nazaj, prvi odmerek AstraZenece pa je dobila aprila. 

Nekatere raziskave so pokazale dobre rezultate ob mešanju cepiva, a je še prezgodaj, da bi lahko to zagotovo trdili. 

V Nemčiji se cepljenje v teh dneh pospešeno nadaljuje, več kot polovica prebivalcev je že prejele vsaj prvi odmerek cepiva. 

Merklova je aprila, ko se je cepila, objavila na Twitterju fotografijo cepilnega kartončka in jo pospremila z besedami, da je "vesela, da je dobila prvi odmerek cepiva AstraZenece". Zahvalila se je vsem, ki vpleteni v organizacijo cepljenja ter tudi vsem, ki so se cepili. 

"Cepljenje je ključno za premagovanje pandemije," je zapisala.

Več študij je pokazalo pozitivne učinke mešanja cepiva. Britanska študija poroča o tem, da so udeleženci raziskave redkeje poročali o stranskih učinkih, v primeru mešanja cepiva AstraZeneca in Pfizer. 

Nekatere države so po navedbah BBC pričele mešati cepivo z namenom, da bi povečale zaščito ter zaradi težav pri dobavi cepiva. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 09:12 25.junij 2021.

    resnica je, da se angela merkel ni cepila z nobenim kovid cepivom, tako kot tudi večina EU politikantskih prostitutov vključno z našimi.

  • rd2dmk2 09:47 23.junij 2021.

    če je bila tako vesela za prvi odmerek, zakaj si še v drugo, tretje, četrto,...... n-to ni privoščila veselja ?

  • leonardo 09:24 23.junij 2021.

    Počakajmo, pa bomo videli.