Svet
11 ogledov

Angelin novi ptič

1/7
Žurnal24 main
Nemška kanclerka Angela Merkel je v uporabo dobila novo letalo. Airbus A319 je poln napredne opreme in udobja, brez postanka pa lahko preleti razdaljo med Berlinom in Pekingom.

Airbus A319 bo v floti letal, ki jih uporablja kanclerka in ministri, namenjen za najdaljše in najpomembnejše poti. Po vzoru ameriškega Air Force One je tudi nemški "ptič" poln dodatne varnostne opreme. Tako ima med drugim dodatne rezervoarje, ki mu omogočajo podaljšan pristanek, vgrajen je sistem za prepoznavanje sovražnih letal, pri Airbusu pa niso želeli potrditi, ali ima tudi sistem za opozorilo pred sovražnimi raketami.

V nujnih primerih lahko celotna nemška vlada sejo vodi kar prek zaščitene internetne in telefonske povezave. Poseben sistem za oskrbovanje s kisikom omogoča tudi poti prek posebnih letalskih poti, recimo preko Himalaje.

Konferenčna dvorana, kopalnica ...
Notranjost je seveda korenito spremenjena, med drugim je poseben predel namenjen dvanajstim VIP-gostom, ki imajo na voljo bele usnjene sedežne garniture in konferenčno sobo. Ne manjkata niti soba za spanje in kopalnica.

V drugem predelu letala pa lahko nekoliko manj udobno leti okoli 30 potnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.