Svet
41 ogledov

Anis Amri ustreljen na poti k sodelavcem?

Anis Amri Nemška policija
Policija preiskuje, ali je imel Amis Amri v Milanu pomočnike.

Italijanske protiteristične enote so začele preiskovati gibaje in komunikacije Anisa Amrija, osumljenca za napad na božični sejem v Berlinu. Anisa Amrija so policisti včeraj zgodaj zjutraj ustrelili v Milanu, 1000 vstran od Berlina. 

Milano streljanje | Avtor: EPA EPA
Protiteroristični obvečevalci menijo, da je napadalec v Milanu skušal navezati stike s svojimi sodelavci v berlinskem napadu. V tuniziji rojenega Amrija so policisti odkrili v pretežno muslimanski četrti Sesto San Giovanni med, kot navajajo, rutinskim nadzorom.

Pri sebi je imel 1000 evrov, zobno krtačko, peno za britje ter nahrbtnik. Oblečene je imel tri pare hlač. Bil je brez telefona in dokumentov. 

Italijanskim ekipam so se pridružili tudi kriminalisti iz Berlina, ki bodo preiskovali, ali je imel Amri sodelavce. ."Preiskave še ni konec, iskati moramo naprej. Na žalost nevarnost terorizma še grozi," je dejal Thomas De Maizière, nemški notranji minister. 

24-letni napadalec je bil v Nemčiji v stiku Iračanom znanim pod imenom Abu Walaa, privržencem IS, ki je radikaliziral ljudi za vojno v Siriji. Abu Walaa so v začetku leta aretirali, vendar je mreža, ki jo je vzpostavil, delovala naprej.

Mama: nikoli ne bomo vedeli resnice

"Ubili so ga in pokopali njegovo skrivnost," pravi Nour El Houda Hassani, mati domnevnega napadalca, ki živi v Tuniziji. Prepričana je, da svet nikoli ne bo izvedel, zakaj je zapleljal v množico in kdo stoji za napadom. "Želim resnicoo sinu," pravi mati in italijansko policijo prosi za posmrtne ostanke."Ubili so ga, čeprav je bil le osumljenec. Zakaj=" pa sprašuje brat Abdelkader.

Delovanje skrajnih islamistov v Milanu

Aprila letos so v Milanu aretirali štiri ljudi, ki so načrtovali napada v Vatikanu in na izraelskem veleposlaništvu v Rimu. Osumljenec, Abderrahim Moutahrrick, naj bi navodila dobival od vodstva IS. Maja so aretirali še Pakistanca, ki naj bi z Afganstancema in Bariju, pripravljal napade v Italiji in Londonu. Glavne tarče naj bi bila letališča in hoteli

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Tupamaros 11:43 24.december 2016.

    Znanstveniki dr, ing in ostale smeti vzhodnega islama.Zelo dobro izkoriščajo tisto česar v svojem življenjskem krogu ne premorejo. Evropske demokracije. Vse poti vodijo le na zahod in severozahod.

  • Omega_v6 10:54 24.december 2016.

    Po poročanju britanskih varnostnih organov je v Nemčiji okoli 7000 takšnih kot je bil ta morilec!! Tako,da nevarnost za teroristične napade še vedno obstaja!! Še posebaj sedaj ko se praznujeta božič in novo leto!! Za to so krivi evropski voditelji ...prikaži več na čeu z Angelo in njihova multi-kulti!!