Svet
68 ogledov

Anketa: S pametnim telefonom v posteljo, na WC in tudi pod tuš

mobitel pametni telefon iPhone Shutterstock
v anketi so raziskovalci ugotovili, da uporabniki pametnih telefonov spijo s svojimi mobilnimi napravami in jih celo jemljejo s seboj pod tuš.

Spletno raziskavo podjetja KRC Researc -  povzela jo je francoska tiskovna agencija AFP -  je rešilo 7112 lastnikov pametnih telefonov iz ZDA, Velike Britanija, Brazilije, Španije, Mehike, Indije in s Kitajske.

Raziskovalci so ugotovili, da številni med anketiranci svoje telefone vzamejo s seboj v posteljo, pa tudi pod tuš. Tudi v primeru požara bi prej vzeli svoj telefon, kot pa rešili hišnega ljubljenčka, ugotavljajo raziskovalci. 

Med spanjem, tuširanjem, na wc- ju - povsod s telefonom v rokah

Spletna anketa, ki jo je objavilo podjetje Motorola, je med drugim ugotovila, da kar 60 odstotkov anketirancev med spanjem v rokah drži svoje telefone.Na stranišče ga s seboj vzame 57 odstotkov uporabnikov, vsak šesti pa pametni telefon uporablja med tuširanjem.

V zameno za telefon bi se odrekli tudi spolnosti

Anketa je osvetlila tudi bolj čustvene odnose, ki jih imajo uporabniki s svojimi pametnimi telefoni. Dvaindvajset odstotkov anketirancev bi se namreč raje odreklo spolnosti za en vikend kot svojemu telefonu, 40 odstotkov pa jih svoji napravi zaupa skrivnosti, ki jih ne bi niti najboljšemu prijatelju.

Obenem jih je 61 odstotkov priznalo, da niso zadovoljni s svojimi telefoni, 79 odstotkov uporabnikov pa meni, da jih naprava zmoti v neprimernih trenutkih.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4