Svet
48 ogledov

Anonymous: Ameriške družbe podpirajo IS

Anonymous Reuters
Aktiv hekerjev, združen pod imenom Anonymous, je obtožil nekaj ameriških družb, ki naj bi podpirale delovanje Islamske države.

Kot piše Independent, naj bi bila na spisku družb, ki pomagajo in podpirajo Islamsko državo, tudi družba CloudFlare iz Silicijeve doline. Gre za startup podjetje, ki, kot poudarjajo hekerji Anonymous, ob vseh njihovih poskusih, da bi zrušili kakšno izmed strani s pro džihadistično vsebino, slednje zaščiti in prepreči vdor.

Anonymousi trdijo, da to podjetje ščiti okrog 40 spletnih strani, povezanih s terorizmom, od katerih jih 37 javno širi teroristično propagando.

Iz podjetja CloudFlare so se že odzvali na obtožbe; zavrnili so jih in poudarili, da gre v primeru obtožb za terorizem brez primere. Izpostavili so tudi, da sami, če bi resnično delovali, kot namigujejo omenjeni hekerji, od tega ne bi imeli absolutno nobene koristi. "To analizo so opravili mulci, težko jih je jemati resno."

Komentarjev 14
  • alibaba 18:15 02.december 2015.

    http://www.delo.si/svet/evropa/rusija-erdogan-in-njegova-druzina-neposredno-vpleteni-v-naftno-trgovanje-z-is.html

  • malonaokoli 08:21 02.december 2015.

    sem mislil da je silicijeva dolina namenjena znanosti in tehnologiji ? zdaj pa tole.

  • Presvetli 13:25 01.december 2015.

    Počasi bo prišlo do velikeke spremembe v okolici Sirije in Turčije,sedaj izgleda nemogoče vendar se debelo dela na tem,da bo prišlo do razpada Saudijske Arabije saj so tam trije klani kateri želijo oblast.Začelo se je šušljati,da tam ameri že začenjajo ...prikaži več z razdorjem.Vsakdo bi na prvi pogled rekel,da nisem normalen kaj sem napisal,saj so Saudijci veliki prijatelji amerov,vendar je tukaj ena velika ovira.Ameri so prisilili saudijce,da spuščajo zadnja leta ceno nafte in s tem naredili veliki minus v njihovi blagajni.Tako so izločili ruse iz mednarodne trgovine z nafto,ker je predraga. Pričakujte v kratkem novo fronto!