Svet
9 ogledov

Antonije tudi drugi dan niso našli

Slovenski vojaki so priskočili na pomoč pri iskanju Antonije Bilić.
1/7
Hrvoje Jelavić / Pixsell
Slovenski vojaki so za danes zaključili iskalno akcijo. V jezerih ob reki Krki v kraju Drniš pogrešane Antonije niso našli.

Za danes se je iskalna akcija zaključila. Jutri se bodo vsi zdaj vpleteni, tudi pripadniki Slovenske vojske (SV) in en policist slovenske specialne enote, vrnili na območje Krke in nadaljevali iskalno akcijo.

Danes se je v zvezi s primerom oglasila tudi hrvaška premierka Jadranka Kosor. Dejala je, da bodo preučili, ali lahko naredijo še več, in da bodo vse napore vložili v to, da bo Paravinja čim prej izročen Hrvaški.

Pomagajo tudi Slovenci

"Danes ponoči, 28. junija, je Slovenska vojska v Republiko Hrvaško napotila osem potapljačev 430. mornariškega diviziona, ki so se že pridružili hrvaški policiji pri iskanju že več dni pogrešane 17-letnice Antonije Bilić," so nam povedali pri SV.

Po poročanju hrvaških medijev so poleg vojakov prispeli tudi pripadniki slovenske policije. Slovenci bodo truplo domnevno umorjene Antonije iskali s sonarjem.

Potapljači s posebnim sonarjem

"Pri iskanju pogrešane bodo potapljači uporabljali tudi vlečni sonar, ki omogoča pregled rečnega dna v širini do 50 metrov. Gre za posebno opremo, ki zazna predmete v vodi, in operaterju, ki se nahaja v čolnu, preko računalnika sporoča podatke. Na podlagi analize podatkov se nato potapljači odpravijo preiskovat dno," razlagajo pri SV.

S takšno opremo SV sodeluje v različnih iskalnih in drugih reševalnih akcijah. "Sodelovala je tudi pri iskanju pogrešanega otroka na Kosovu. Zadnja podobna iskalna akcija je potekala na reki Soči, v Trbojskem jezeru pa so slovenski vojaki iskanega tudi našli," še sporočajo iz SV.

Dodajajo, da je bila izvedena na podlagi prošnje s strani Hrvaške in odobrena s strani ministrstva za obrambo.

Spomnimo, na Hrvaškem intenzivno iščejo truplo pogrešane 17-letne Antonije Bilić, ki naj bi jo Dragan Paravinja umoril in njeno truplo vrgel v Krko. Pripadniki SV pomagajo pri iskanju v jezeru Brljane.

Objavili domnevno priznanje

Mediji iz BiH pa so danes objavili domnevno priznanje Dragana Paravinje. Policisti trupla 17-letne Antonije Bilić, ki naj bi jo Paravinja ubil in vrgel v Krko, še niso našli.

Kot je Dragan Paravinja povedal v domnevnem priznanju, ki so ga objavile banjaluške Nezavisne novine, je morilec najprej odšel na raztovarjanje v Split. Potem se je odpravil v Solin, kjer je poravnal zasebni dolg in pot nadaljeval proti Zagrebu.

Na križišču poti Split−Drniš, Drniš−Šibenik je na levi strani opazil dekle, ki je štopalo v nasprotni smeri od tiste, kamor se je peljal. Kot piše srbski časopis, je Paravinja povedal, da se mu je zdela lepa in da je imela dolge črne lase. Ustavil se je pri njej in jo vprašal, ali gre v Zagreb, ona pa mu je odgovorila, da se je napotila v Split.

Paravinja se je peljal še 50 metrov, obrnil tovornjak in jo pobral.

Izgubil živce, ker ga je zavrnila

Potem se je začel Antoniji vsiljevati, na kar se ni odzvala, zato je zaustavil tovornjak.

"Želel sem oditi na njeno stran klopi, in to tako, da sem izstopil iz tovornjaka in se peš napotil proti sovoznikovi strani. Ponudil sem ji tudi, da zapusti tovornjak," je po pisanju časopisa povedal Paravinja. Medtem se je Antonija presedla na mesto voznika in zaman poskušala odpreti voznikova vrata.

Če pisanje medija iz Republike Srbske drži, je Paravinja v pričanju povedal, da mu je mrak na oči padel po tem, ko mu je Antonija "psovala srbsko mater" in ga označila za četnika.

Zagrabil jo je za vrat in zadavil, njeno telo pa položil na posteljo za voznikovim sedežem. Truplo naj bi nato odvrgel v Krko pri enem od mostov, Antonijine stvari pa je v smeti vrgel na enem od počivališč.

Komentarjev 2
  • zic 17:21 28.junij 2011.

    joj če tole ni grozn!!! Ubogi starši..močno močno upam, da jo najdejo živo!!!

  • vrtnica 10:33 28.junij 2011.

    To pa je lepa poteza,da pomaga Slovenska vojska.Takšni morajo biti odnosi med državami.