Svet
241 ogledov

Aplikacija WhatsApp od danes številnim ne deluje več

WhatsApp EPA
WhatsApp, priljubljena aplikacija za poceni pošiljanje sporočil prek pametnih telefonov, ni več podprta za starejše različice operacijskih sistemov iOS in Android.

Facebookova aplikacija, ki jo uporablja preko milijarda ljudi po svetu, je odtegnila podporo za vse naprave, ki uporabljajo sledeče operacijske sisteme:

  • Naprave z operacijskim sistemom Android 2.1
  • Naprave z operacijskim sistemom Android 2.2
  • iPhone 3GS
  • Naprave z operacijskim sistemom iOS 6 ali starejšimi
  • Naprave z operacijskim sistemom Windows Phone 7

Kljub prvotnim napovedim bo WhatsApp še nekaj mesecev ostal podprt za telefone oziroma operacijske sisteme Nokia S40, Nokia Symbian S60, Blackberry OS in BlackBerry 10.

Podpora starim postala cokla razvoja

WhatsApp je najbolj priljubljena aplikacija za pošiljanje sporočil na svetu, saj ima preko milijardo aktivnih uporabnikov. Vseeno so bili pri avtorjih aplikacije primorani v posodobitve, ki niso več združljive s starejšimi napravami. 

Za lažjo predstavo, pametni telefoni so operacijski sistem Android 2.2 prevzeli leta 2010, iOS 6 za Applove naprave (telefone in tablice) pa je bil na voljo od jeseni 2012. Številne te naprave pa so po "amortizaciji" menjale lastnika in pristale predvsem v rokah otrok oziroma mladostnikov, kasnejše posodobitve na modernejše operacijske sisteme pa niso bile mogoče. Trenutno najbolj napreden Androidni operacijski sistem nosi oznako 7.0, medtem ko je zunaj že iOS 10.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.