Svet
55 ogledov

Apple izgubil bitko za iPhone

iPhone 6S L. O.
Apple je na Kitajskem izgubil bitko za ime iPhone

Pekinško podjetje Xintong Tiandi lahko še naprej uporablja znamko IPHONE na svojih usnjenih izdelkih, je odločilo pekinško mestno ljudsko sodišče na Kitajskem, poroča BBC. 

Podjetje Xiantong Tiandi je blagovno znamko IPHONE zaščitilo leta 2010. Apple je vlogo sicer vložil že leta 2002, a ni bila odobrena do leta 2013. 

Kitajsko podjetje pod blagovno znamko iPhone prodaja ročne torbice, ovitke za mobilne telefone in druge usnjene izdelke. 

iPhone na Kitajskem ni bil znana znamka 

Apple se je že leta 2012 pritožil pri organu, ki je pristojen za registracijo blagovnih znamk, a ni uspel, nato so vložili tožbo, s katero prav tako niso uspeli, zato so se pritožili na višje sodišče. To je zdaj razsodilo, da Apple ne more dokazati, da je bil iPhone dobro znana blagovna znamka, preden je podjetje Xintong Tiandi leta 2007 vložilo zahtevo za registracijo blagovne znamke. Apple je iPhone na Kitajskem namreč začel prodajati šele leta 2009. 

To na ni edina težava Appla na Kitajskem. Marca so tam sprejeli zakon, ki zahteva, da je vsa vsebina, ki se prikazuje na Kitajskem, naložena na računalniških strežnikih, ki so fizično na Kitajskem. Zaradi tega so ukinili storitvi iBooks in iTunes. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.