Svet
13 ogledov

Apple nad Samsung: Kradete!

Galaxy tab (na sliki) je trenutno eden redkih tabličnih izdelkov, ki lahko konku Žurnal24 main
Apple toži velikega tekmeca Samsung, saj naj bi nepooblaščeno kopiral njegov dizajn iPada in iPhona.

Apple v ovadbi, ki jo je vložil v petek, trdi, da je Samsung kršil patente in zakone, ki varujejo blagovno znamko. Samsungovi izdelki, predvsem pametni telefon galaxy in tablica galaxy tab, so glede dizajna očitna kopija iPhona in iPada, so prepričani v Cupertinu.

V Samsungu so v odzivu napisali, da ne gre za nikakršno kopiranje, temveč so dizajn izbrali na podlagi skrbnih raziskav, kaj je všeč uporabnikom. Zaradi tožbe bodo izvedli lastno raziskavo, s katero nameravajo ovreči Applove trditve.

Če se ne tožijo, slab znak
Poznavalci, ki spor gledajo s strani, niso presenečeni. Samsungovi izdelki, zlasti tablica, so trenutno namreč eni redkih, ki lahko uspešno konkurirajo Applovim izdelkom.

V svetu pametnih telefonov in tablic je tožarjenje del imidža, da so izdelki napredni, pravi BBC-jev strokovnjak Tim Weber. Kot dodaja, danes vsi vodilni proizvajalci vlagajo tožbe in protitožbe, le nekdanji velikan Sony Ericsson stoji ob strani s svojo nekonkurenčno paleto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.