Svet
14 ogledov

Apple najbrž s pametno uro in novima iPhonoma

mobitel pametni telefon iPhone Shutterstock
Apple je povsem nov izdelek zadnjič predstavil leta 2010, od takrat naprej je ameriški gigant svoje naprave le nadgrajeval.

Večina analitikov napoveduje, da bo Apple predstavil dva nova modela iPhona z večjim zaslonom.

Pametna ura predvsem za zdravstvene aplikacije?

Luč sveta bo, kot kaže, zagledal tudi povsem nov izdelek - iWatch. Pametna ura bo najverjetneje povezana z zdravstvenimi aplikacijami. "Tako kot je Apple povezal iPod z glasbeno industrijo, bi lahko uro povezal z aplikacijami na področju zdravstvja," namigujejo poznavalci. 

Govori se tudi o novem načinu plačevanja, ki naj bi ga uvedli - iPayment. S tem ne bi več nadzirali le naprav, pač pa bi nove prihodke zagotovili tudi z mobilnimi transakcijami. 

Afera ob nepravem času

Pri tem se pojavlja veliko vprašanj o varnosti, predvsem zaradi afere z golimi fotografijami, ki so jih hekerji ukradli s pametnih telefonov nekaterih zvezdnic. Poznavalci opozarjajo, da se je afera pojavila za Apple ravno ob nepravem času. Uporabnike bodo novačili, naj uprabljajo njihov plačilni sistem, obenem pa bo najverjetneje na zaupanje podatkov vezana tudi nova pametna ura. "Kdo bi v oblak spravil svoje bančne in zdravstvene podatke, če se hekerji že do fotografij lahko dokopljejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.